December 24, 2011

biar mimpi sampai ke bintang !

baru sudah tengok telemovie ni !
seriously,aku suka...sangat *gedik*
aku memang peminat cerita melayu pun,tapi bukan semua.
tapi kebanyakan la :)

randi yang tough, elfira yg comel wlpn baru form 5. sakinah yang sangat innocent dan lawak !
i like !
ingatkan lambat lagi dapat tengok cerita sebab baru ada ja kat astro.
sekali search dah ada link untuk download.
sanggup pinjam bb kawan sbb aku punya dah sampai limit -_-"

90% cerita tu buat aku gelak dan senyummm ^_________^

randi yg menyamar jadi anak pnjual kuih
nak taw tengok sendiri ! ;)

December 19, 2011

aku sayang hang ketat-ketat !


assalamualaikum

ni entry yang terdetik nak buat untuk teman sahabat tersayang
aku nak hg taw yang aku sayang hang.
aku pun xtaw macam mana aku boleh berani bagitaw hang apa yang aku rasa hang patut buat
serius aku menangis lepas aku rasa macam dah bagitaw hang apa yang hang patut taw.
aku rasa hang dah jumpa orang yang sepatutnya.i trust him.
tapi kalau dia buat yang xsepatutnya,tu bukan kuasa kita
tapi apa yang aku rasa,dia boleh buat hang bahagia.

hang ingat kan,dulu kita pernah letak ego kita kat atas,susah sangat nak mengalah
lepas tu apa yang jadi kat kita,its hurt kan
sekarang ni kita boelh cuba ubah sikit2 untuk kebaikan
bukan kita kena mengalah setiap masa tapi bila perlu.
bila kita rasa xpatut untuk nak argue atas bnda yang macam tu

aku xsebelah sapa2, tapi masing2 mesti kadang2 ada rasa jeles semua tu kan
jeles tu kadang2 bukan tanda tak percaya tapi takut kehilangan
gaduh tu pun benda biasa la kan
tapi try solve bnda ni dengan cara yang terbaik
kita kan dah dewasa, apa2 pun kita kena face benda tu
cuba pertahankan hubungan tu sampai syurga insyaAllah

aku taw aku pun xsebaik mana pun,tapi apa yang aku bagitaw hang sama macam apa
yang aku nak diri aku buat.
bila aku bagitaw hang,sama macam aku bagtaw diri sendiri taw
hang dah jumpa dia,insyaAllah,he is the one Allah set for u,amin
so,lepas ni ada apa2 jangan la segan nak cari aku
nak share dengan aku
walaupun aku xdapat tolong banyak,tapi aku boleh bagi pendapat aku
aku boleh kurangkan beban yang hang rasa

after two years you suffered, for someone who didnt deserve that
then come a man who opened your heart
so take good care of what you are having now
:)

try your best ok sayang ?
jaga anda dan dia baik2.
love you damn much !

with love,
ielalias

this is what i'm doing now,praying for you :)

lelaki mencari guna mata,perempuan mencari guna telinga

assalamualaikum..

pernah dengar ayat ni?
aku pernah dengar baru-baru ni drpd sorang super senior aku masa kat maktab
kenal pun dekat fb sja.
bersembang macam dah lama kenal.
satu hari tu,dia ada cakap kat aku,jangan mudah fall for someone.
sebab dia taw,perempuan ni mencari guna telinga.
means, kalau hari2 lelaki call n masej yang manis2 sja, xlama lepas tu mesti akan terlekat dan terjatuh hati
dan bila dah tengok lelaki tu depan mata,xkisahla gemok ka, pendek sikit ka,gelap ka or apa2 jalah,
mesti sanggup ja terima.
tapi dia cakap,lelaki selalunya cari guna mata
pantang tengok perempuan cantik sikt,mulalah hati nak terusik dan nak mengusik.

bila fikir balik,ada jugak betulnya sikit2 apa yang dia cakap tu
haha,xpernah terfikir pulak

so,para lelaki,janganlah hanya pandai berkata-kata sebab nak memikat hati wanita
sebab hati dan perasaan wanita sangat mudah disentuh.
jangan buka langkah kalau xberniat nak serius dan membawanya ke syurga
wanita PRICELESS tahu? :)

December 12, 2011

i'm about to do now

owh ! mimpilah dapat buat macam ni seawal ni waktu-waktu genting macam sekarang ~

source : tumblr

December 11, 2011

sila beratur ambil nombor

i cant tell how many times i told my rommmate how stress i am,how worry i am,how sad i am T_T
i am so sorry.you are one the who always by my side, so you are the chhosen one ;)

 next week i have 3 presentations-plant design expert team, effective communication and entrepreneur
 slides for the presentations
 peer teaching note for team mate
 heat exchanger network for task 3 plant design
 report for business planning for entrepreneur *made half way.suppose to do in english but i did in BM,ouch*
 analysis for my PSM
 quiz for instrumentation process *cannot attend due to presentation*
 10 pages esei for communication

those are for this week *fainting*
yaAllah , bagi hambaMu ini kekuatan.
i took 5minutes for this entry. is it a watse of time.*sigh

December 7, 2011

inginkan perasaan yang sama

kalau xsalah la,2 hari lepas,adik aku yang perempuan tu dah habis SPM
last paper dia akaun.belum sempat tanya lagi macam mana paper tu sebab sebelum ni kawan aku ada ajar dia akaun,alhamdulillah la,drpd almost zero,percentage knowledge yg dia dapat dah meningkat.

tapi yang aku nak cakap sekarang,perasaan bila dah habis jawab SPM.
wah,heaven ! mesti banyak planning yang dah buat sebelum ni lagi.
mesti qada' balik segala waktu tidur yang sanagt ciput sebelum ni.jelesnya akuu

aku lepas SPM dulu xsempat pun nak enjoy2 sebab kena panggil untuk sambung study.
xsempat pun nak berjimba jimba.
nak kata menyesal tu xla,mesti ada hikmah kan.
tapi teringin la jugak nak experience semua tu

harapan jala,dapat pulak balik kat zaman tu kan.
tapi sekarang aku xsabar nak habiskan sem ni,sem yg xbest ni.huh!
aku nak rasa macam budak baru habis SPM.. feeuuuwwww~


#kenapa perlu ada psm.kenapa xbuat optional ja.confirm aku xambil.bagi orang yang minat jala yg ambik -_-"*luahan*

December 4, 2011

10 Muharram ♥

10 muharram ni hari istimewa kan,dulu2 masa kecik2,xtaw apa sangat -_-,jahil lagi. dok ingat org buat bubur asyura ja kat kampung.*sigh*




Barang siapa yang berpuasa besok 9 dan 10 Muharram (isnin dan selasa) maka pahalanya sama dengan 2 tahun ibadah. Sedangkan bagi yang mengingatkan dapat pahala 80 tahun ibadah


 Puasa sunnat pada hari ke-10 Muharram hendaklah digabungkan dengan hari sebelumnya iaitu pada hari ke-9 atau dengan hari selepasnya (yakni hari ke-11) dan lebih baik lagi dikerjakan tiga hari berturut-turut iaitu ke-9,ke-10 dan ke-11. Jika ditunggalkan 10 Muharram sahaja maka hukumnya makruh kerana menyerupai amalan orang Yahudi.


Sabda Nabi Muhammad s.a.w yang bermaksud: "Berpuasalah pada hari 'Asyura (10 Muharram) dan jangalah menyamai perbuatan orang Yahudi; oleh itu berpuasalah sehari sebelum dan sehari sesudahnya." (Riwayat Imam Ahmad)


so,jom puasa ! :) 


credit to faris nordin :)


Antara Peristiwa-peristiwa atau Kejadian besar ketikaa 10 Muharram yang MESTI Masyarakat Islam ketahui : Hari Peristiwa ini yg BAKAL menjelma pada hari:
( ISNIN - 10 MUHARRAM 1433 bersamaan 5 Dis 2011 )

1. Hari pertama Allah menciptakan alam.
2. Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
3. Hari pertama Allah menurunkan hujan.
4. Allah menjadikan 'Arasy.
5. Allah menjadikan Luh Mahfuz.
6. Allah menjadikan Malaikat Jibril.
7. Nabi Adam a.s. dicipta.
8. Diampunkan dosa Nabi Adam a.s. setelah bertahun-tahun memohon keampunan kerana melanggar larangan Allah.
9. Nabi Idris a.s. diangkat darjatnya oleh Allah dan Malaikat Izrail membawanya ke langit.
10. Diselamatkan Nabi Nuh a.s. dan pengikutnya dari banjir besar selama enam bulan dan bahtera baginda selamat berlabuh di puncak pergunungan.
11. Nabi Ibrahim a.s. dilahirkan di kawasan pedalaman dan terselamat dari buruan Raja Namrud.
12. Nabi Ibrahim a.s. diselamatkan Allah dari api Raja Namrud.
13. Nabi Yusuf a.s. dibebaskan dari penjara setelah meringkuk di dalamnya selama tujuh tahun.
14. Nabi Yaakub a.s. telah sembuh buta matanya ketika kepulangan anaknya Yusuf di hari tersebut.
15. Nabi Ayub a.s. disembuhkan dari penyakitnya.
16. Nabi Musa a.s. telah diselamatkan daripada tentera Firaun dan berlakunya kejadian terbelahnya Laut Merah.
17. Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa a.s..
18. Nabi Yunus a.s. selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
19. Kesalahan Nabi Daud a.s. diampuni Allah.
20. Nabi Sulaiman a.s. dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
21. Nabi Isa a.s. diangkat ke syurga ketika diburu oleh tentera Rom untuk menyalib baginda.
22. Saidina Hussein ibni Ali telah syahid akibat dibunuh dengan kejam di Karbala oleh tentera khalifah Bani Umaiyyah iaitu Khalifah Yazid



credit to facebook

December 3, 2011

again??

perlukah berkorban untuk kali yg lebih drpada sekali. -_-
perlu atau tidak untuk kita melepaskan sesuatu yang kita sayang untuk make sure orang lain xrasa apa yang kita dah rasa dan untuk mendapatkan sesuatu yang kita rasa betul2 kita perlukan dalam hidup,yang dapat melengkapkan hidup kita,sedangkan dia tak rasakan yang sama.

perlu atau x untuk kita melepaskan sesuatu yang kita rasa kita xdapat sayang sepenuh hati,dan kita rasa ada orang lain yang boleh sayang dia lebih dari kita,tetapi dia adalah seorang yang menyayangi kita sepenuh hati,maksudnya kesetiaan dia xperlu diragui.

orang cakap,kalau nak pilih pasangan,pilih pasangan yang sayang kita,bukan kita ja yang sayang dia,mksdnya xsusah kita nak jaga dia,xsusah nak pastikan dia stay dengan kita.

back to reality, "kalau Allah kata jadi, maka jadilah ia"kan?


p/s : semalam tengok filem ombak rindu,serius aku melambung.walaupun belum kahwin,boleh rasa la sikit2 sakit kalau aku jadi izah tuu. T_T

November 22, 2011

kenapa semangat study aku xsama macam semangat aku nak sampai puncak kalau daki gunung??

sorry for the 'quite' long title :)

back to title lah,kenapa eh?
kalau aku ikut program untuk mendaki gunung,semangat aku nak sampai puncak tu buat aku sanggup cuba redah apa ja yang ada kat depan,even kena panjat2 balak2 yg besar,panjat batu yang licin,lalu dekat curam. walaupun aku xpernah buat semua tu,tapi aku ada hati nak try dulu sebab aku nak sampai puncak macam orang lain sebab time tu memang aim puncak.

semua tu kiranya macam obstacle la kan bagi aku.walaupun dalam hati aku takut macam gila, ataupun xyakin tapi no matter what dalam hati aku,aku kena jugak lepas.voleh kata ketegaq(degil) la jugak time tu.

tapi,sedih bila waktu study,aku xsesemangat macam aku naik gunung.aku cepat give up. memang sama macam aku naik gunung,banayk halangan tapi bila 1st time try, kalau xboleh aku dah bebai xnak try dah.perangai huduh,wuwu T_T

how I wish aku dapat semangat yang sama macam tu. xsia2 rupanya aku naik gunung sebelum ni.dapat jugak buat aku sedar sikit2 kalau kita nak something,kalau kita betul2 usaha,dengan izin Allah,kita boleh dpat.amin.

ni masa naik gunung bunga buah,kat pahang.aku yang pakai tudung hijau yg semangat pelik tuu.-_-"



 p/s : tadi annual grand meeting src(student recreation club) utm.bila tengok montaj program2 sebelum ni,rasa rindu pulak nak naik gunung dengan have fun ramai2 atas puncak . rinduu :'(

November 21, 2011

malam ni jom tengok bola !

hey2,malam ni ada bola malaysia lawan indonesia.semua orang dah heboh dah .hehe.aku pun nak heboh jugak :P

lately,ada isu sikit knapa prempuan boleh minat bola @ atas dasar apa perempuan minat bola.
hehe. aku suka nak gelak kalau ada orang tnya ni.
sebab ni jawapan aku : aku minat tengok bola kalau MALAYSIA atau KEDAH yang lawan.time tu semangat aku lebih sikit dari biasa.hehe. semangat kenegaraan dengan semnagt kenegerian la kan. aku semangat nak sokong dan menang la. kalau nak tnya aku benda lain,mmg aku xtaw 1 benda pun. off side tu apa,aku xtaw semua tu. lantak la,bukan mati pun kalau xtaw :P. pemain atas padang tu pun aku xkenal nak taw x. yang aku dah kenal beberapa orang sekarang pun sebab dia pernah jaringkan gol masa aku tengok.yang khairul fahmi tu pulak sebab dia ada gosip and aku memang respect gila kat dia sebab time dia main,mmg dia la nmpak as hero malaysia.selalu sgt selamatkan bola pihak lawan dari masuk gol. nak komen lebih2 xpandai la pulak,hihi. so,konklusi,aku tengok bola sebab semangat la kan,rasanya xada sebab lain :)

jom tengok bola malam ni.mintak2 MALAYSIA menang,aminn.
kena turun awal malam ni.walaupun ni blok perempuan tapi ramai jugak yang dok cangak depan tv tu woo.jangan main2. go go  MALAYSIA !
aummm !

November 19, 2011

All about questions and answers

Rules.
1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post.
And create eleven new questions for people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6.No tag backs.
7.No stuff in the tagging section about

Read more: http://entityzealyz.blogspot.com/#ixzz1d85lERnA




11 THINGS ABOUT ME :)
- anak ke-3 daripada 6 orang adik-beradik
-i am the blacksheep of the family :)
-kuat cemburu
-always pessimist :( 
-senang menitiskan air mata, @ sensitive
-loves to cook something that i love to eat :)
-loved someone like crazy three years ago.first love maybe 
-mengidamkan kulit wajah yang licin berseri tanpa jerawat durjana -_-
-an engineering student but prefer to start a business not related to my course
-love-story-movie lover
-easily sweat even when i do nothing.hate that

anna's  questions


1. What's your favorite food during Raya feast?
nasi impit together with rendang ayam

2. Where is your hometown?
KEDAH jelapang padi

3. What is in your mind right now?
thinking what is in my mind right now :P .too many things actually

4. Where did you usually go when you want to shop?
specific place? em, a big mall where i can get all the things there,no need to go here and there.here in skudai,Jaya Jusco.

5. Did you have any crush besides artist and boy band?
Yes.

6. Did you prefer to be a scientist or a lecturer? State why
None of them.because i'm not good enough in analyzing things and i'm not interested talking in front of public.

7. Where did you get your pocket money?
MARA and MaPa :) 

8. How many semester left for you to finish your degree studies?
1 1/2 sem maybe.insyaAllah

9. Since when you read this blog?
since you created that blog.

10. How you find this blog?
by asking you because i am one of the follower of ur prev blog :)

11. Give me your words to improve my writing (Besides improving my language skills -__-)
i love your writing,so no comments, seriously 

i want to tag : az, izyan,  anis, eda, remy , cik tiny, ekin, nad itik kuning, mira, nadcintahatiku, ida

my questions :
1. Model of handphone you are using now?
2. Favourite malay drama/movie/film?
3. The best birthday present you got? from who?
4. Your favourite number? why
5. Do you really interested on what course you are studying now?
6.  Are you a football fan?if yes,which team
7. Do you believe in *cinta-alam-maya*?? why
8. How are you going to tell that you love he/she?
10. How much you save money each month?
11. am i too over in writing my previous post? i mean the topics 

walaupun amik masa yang agak lama*bagi aku la*.rajin rajinla buat,hihi :)

November 16, 2011

good luck my lil siss for your SPM ♥

ok fine,aku taw,lmbtnya aku post.:)
tahun ni satu-satunya adik perempuan aku,FARAHANI ALIAS menduduki exam yg scary tu,yang dulu cikgu selalu cakap yg paling penting.padahal tiap2 exam memang penting -_-".tapi yang SPM tu mmg lain sikit kan feel dia,haha.

semoga Allah bagi petunjuk untuk adik aku mudah ingat balik apa yang dia dah belajar,dapat idea2 yang bernas,dapat ketenangan ssepanjang peperiksaan berlangsung,dapat faham apa yang dia kena buat.dapat jawab dengan kondusi yang paling baik,aminn..
untuk bestfriend dia jugak,anem :)

tadi call mak,mak cakap semalam dia xdapat nak angkat tangan lepas jawab BM sebab pegang pen kuat sangat sebab nak cepat. risau . mak cakap tadi pagi sebelum pergi exam sejarah tangan dia dah ok sikit. harap-harap semua lancar.amin


best of luck !
thanks banyak2 kat fyd sebab selama ni sanggup p rumah ajar adik aku,sanggup spend time study,lepas tu ajar balik..tengs banyak2 taw fyd !! muahx 

wordless wednesday ♥ 6 i miss you damn much

November 14, 2011

the *not so sure* moment ♥

minggu lepas masa masih kat rumah paling best kat dunia*hehe*,aku ada melayan cerita hindustan kat tv2.tajuk anjana anjani if xsilap.berkaca la jugak mata ni sekejap sebab ada lebih kurang sama sikit2 kot dengan kisah aku.aceeewah ! haha.tetiba aku tertarik dengan dialog heroin dengan bestfriend dia.

situasi : si heroin pernah berjanji dengan si hero nak berjumpa 31st December at 12am .means sebelum new year sebab depa nak bunuh diri sama2 kat jambatan tempat depa nak jumpa tu.tapi,sebelum tarikh tu,depa sedar, so depa bagi peluang kat diri sendiri untuk hargai hidup dan xjadi nak bunuh diri. masing-masing ikut haluan sendiri.si hero sangat mencintai si heroin*sangat obvious* tapi sanggup berkorban untuk perempuan tu bahagia dengan lelaki yang dia anggap dia cinta. si heroin lambat sedar yang dia pun cinta si hero tu sangat2.

bestfriend : why dont you just go to the bridge?he might be there

heroin : xmungkin dia akan pergi kat bridge tu .i'm very sure.

bestfriend : just go.who knows.how do you know he wont be there.

heroin : because i am very2 sure.

bestfriend : what is the reason that you are very sure.

heroin : yes,i'm very sure.because.. *emm* OMG, i'm not sure!!!

*aku xpandai baut dialog la,tapi lebih kurang la kot :)*

tetiba heroin tu sedar yang dia sebenarnya xpasti dengan apa yang akan hero tu akan buat dan xpasti dengan apa yang akan berlaku.dia buat keputusan untuk pergi kat jambatan tu.n lastly,she met him.:)

the moral of the story is, xsalah mencuba kalau kita kurang pasti.kita xtahu mungkin sesuatu yang kita kurang pasti itu adalah yang terbaik untuk kita dan boleh membahagiakan kita.aceeehh :P
lebih kurang macam dalam exam kot.kalau xpasti,try la hentam kalau tahu nak hentam apa ;) *tetiba*

November 11, 2011

sebelas haribulan sebelas

three years ago,this date means a lot.
no matter how sweet the date, how cute the date,how special the date,how unique the date
if something bad happened, the date is now USELESS.
cant help you at all.right?
but typical man, prefer to choose the special one
same goes with me
it's a goodbye now,Allah knows the best :)

yg ni 10.11 .special jgk :D




F, i doakan yg tbaik untuk u n KH :) happy for u sangat2 ;P

November 1, 2011

0.01% about fadilalias ♥4

suka mencabut rambut semasa membaca.

:)
seriously, itulah habit yang sekarang dah datang balik.
sebelum ni,terutamanya masa kat mrsm, bila buka buku saja memang confirm boleh jumpa rambut aku.
hampir setiap buku.kuantiti pun boleh tahan la -_-'
sebab tu bila orang minta nak tengok buku,kena check dulu betul2.haHA
almaklumlah,masa tu semangat study memang tahap kemuncak,budak nak spm la katakan :P

sampai satu masa, something happened dekat aku punya kepala.
satu part rambut aku dah macam hilang banyak gila rambut.hampir botak la bahagian tu
start daripada hari tu aku dah STOP mencabut rambut
tapi kadang-kadang terlepas jugak.
bila sedar, cepat-cepat turunkan balik tangan,wuwu

dah lama dah habit tu,kepala aku pun xda part yang macam botak tu :)
tapi sekarang habit tu macam dah datang balik~da cakap kat atas kan.
tapi xsehebat dulu sebab .. sebab.. sebab.. jarang study la kan
so xbanyak la rambut yang dicabut ,xbanyak la rambut yang hilang.
confius.berita baik or buruk ntah ni ! wwuw.

October 30, 2011

romantik romantik romantik ! ♥

assalamualaikum ^.^)

kalau tanya aku,tempat yang aku rasa tersangatlah romantik bila spend dengan the love one ,jawapan aku PANTAI. :))

no "why" please :)
sebab aku sendiri xboleh nak explain kenapa
maybe sebab bila tepi pantai,suasana lain kot,ada ombak,angin2,boley tengok laut,luas,
kalau tanya roomate aku,dia prefer air terjun :)
yg love one tu depends la kan..
tapi kalau aku,tbayang my better half la kan ,haha, gatai **talking with future
how i wish sekarang kat tepi pantai,padahal semalam baru membakar diri kat pantai,oho.
waiting for the moment ♥

dapat tengok laut yg macam ni haaa.. cantik like gilaa

dapat sweet2 macam ni :)) ni with bestest gf

dapat tengok sunset cantik ! abaikan nama tu :D jgn marah jat

menarik kan.. aku suka !

new frens n old frens @Batu Feringgi.best!

ON mood :)
image credit to annafarhana & izzatmalek yg sangat talented :)

October 27, 2011

berjaya buat aku jatuh cinta ♥

sapa pulak yang berjaya buat aku jatuh cinta ni kan.
hebat betul :)
perfume yang berjaya buat aku jatuh cinta  !


sebenarnya aku obses dengan bau perfume TOMMY CLASSIC dengan DKNY be delicious tuu.
yg Tommy tu sebab sepupu2 aku ramai yang pakai perfume tu.aku suka gila2 bau dia.rasa macam wah,handsome gila,haha. aku nak ja gun perfume tu tapi nanti orang salah faham pulak. ingat aku dok berkepit dengan lelaki pulak sampai dah lekat bau -_-".tapi serius aku suka.bila aku taw ada yang guna dan bila aku dapat bau mesti aku over excited. so jangan cakap aku gedik pulak,haha.
satu lagi,kalau ada kawan lelaki yang nak beli perfume,mesti aku hasut beli tommy ni,xpun yang nak beli hadiah kat boyfren pun aku hasut jugak,ada yang sukses,hihi. walaupun bukan aku yang nak guna dan bau,aku tetap eksaited :D


satuuu lagiii.aku suka DKNY be delicious tu,yg warna pink. sangat obses jugak.dulu ada sorang tu cakap nak belikan kat aku,tapi habuk pun tarakk.uhu. aku ada beli,tapi yang kecil ja sebab masa nak guna tu tengan kesempitan duit,mampu yang kecil ja,tu pun dah shoq gila dah sebab wangiii,lembut. ish,xtaw nak bagitaw macam mana,yang penting aku suka like gila ! aku kenal perfume ni pun lepas aku berjaya yakinkan incik amir hafizudin untuk beli Tommy tu,aku adapat tester.yg kecik gila tu,aku pakai kejap da habis.untung jugak aku lepas bjaya buat dia beli sebab aku dapat tester untuk dua perfume.DKNY ni dengan TOMMY GIRL dengan beg Tommy sebab kakak yang baik hati tu kata xkan laki dapat,perempuan pun nak jugak :D


tapi aku xsuka dengan Tommy Girl.xwangi macam yang Classic yang laki punya tu.xbest.xbest.
tapi kalau dapat free buat apa aku nak tolak,hihi.gabungan yang sangat bagus,TOMMY CLASSIC dengan DKNY.
aku suka,aku suka.boleh buat hantaran ni.haHA.macam da dekat pulak.berangan lebih.
ah,yang penting aku nak bagitaw aku jatuh cinta dengan dua perfume ni ! ;) ♥




perfect match. i love both of u :D

pengalaman menjadi orang ke*tiga*

assalamualaikum
hye.hye dan hye :)

pernah tak korang jadi orang ketiga dalam hubungan orang lain? 
i hate you lah kalau pernah,haha. aku pun macam pernah.macam ja ok. :P
kalau pernah kan,sebab korang xtahu si dia tu dah berpunya ataupun saja-saja nak main2.whatthe
jahatla kalau ada  yang sebab kedua tu..

seingat aku,aku hampir2 jadi orang ke3 dalam hubungan orang lain
at first,aku rapat dengan dia sebab aku tengah ada masalah masa tu,
of course la dia lain gender dengan aku, and actually kami pernah ehem2 laa.dan hampir ehem2 lagi bila dah rapat balik masa tu
kebetulan masa tu dia pun tengah ada prob dengan real gf dia *what a coincident

entah macam mana,dia bagi aku pegang fon dia,dan entah macam mana pulak aku boleh gatal tangan buka inbox masej dia -_-"/  *certain2 org ja aku berani godek2
dia xpernah taw pun.aku baca sikit masej2 yang real gf dia send.
masa tu,aku nampak aku dalam gf dia tuu.

how disappointed she was, how sad she was, how stressed she was, how she begged to be love, how she love him, how n how n how.
fyi,masa tu aku pun tengah merana sebab orang ketiga sebab tu aku kata aku nampak aku bila teringat gf dia tu.
start daripada hari tu la,aku mula jauh2 sikit dari kawan aku tu,dan xsempat ehem2 pun,alhamdulillah.

betul la orang cakap,pengalaman mengajar kita.
kalau sebelum tu aku xpernah rasa macam mana rasa bila wujud orang ke3,mesti aku dah buat hati seorang perempuan yang xbersalah luka.
jahatnya aku T_T .nasib baik Allah sedarkan aku sebelum apa2 jadi.
ini bukan bermaksud aku suka benda tu jadi kat aku, tapi benda tu berguna untuk aku,buat aku kuat,buat aku lebih hargai,buat aku belajar sesuatu,buat aku jadi someone yang consider perasaan orang lain.

bukan jugak nak salahkan orang ke3 100%, yang lagi dua orang tu pun salah jugak kadang2.
yg lelaki tu,awat yang nak cari pmpm lain,dulu awal2 dia yang gedik2 nak,tapi bila dah jumpa yang lain,sukati ja nak tinggal.
yang prmpuan yang diduakan tu pulak,dah perangai bagus sangat,macam mana la bf nak tahan.sikit2 merajuk,sikit2 marah,sikit2 mitak break.bila dah kena tinggal,padan muka.

aku mintak sangat9 aku xkan terjebak algi dah dalam benda2 macam tu.jadi orang ke3 ataupun ada orang ke3. ya Allah, how i wish that will never happen.amin.. tapi semua ni Allah yang tentukan,aku mampu doa banyak2+usaha.

sejujurnya,memang rosaknya sesuatu hugungan disebabkan orang ketiga tu something yang sangatlah susah nak terima,buat hati sakit,buat kita benci,macam2 lagila yang negatif.
tapi insyaAllah,kita boleh nampak hikmah disebalik semua tu satu hari nanti :)



 sapa pernah jadi orang ketiga?? angkat tangan ! malu lettteewwww :P

October 23, 2011

♥ do appreciate


what say you.
kalau aku,memang dah ada pengalaman yang ajar aku lebih menghargai sebelum hilang something.
termasuk orang dengan benda.
kenapa susah ea orang nak hargai apa yang ada sekarang? *including me
sebab mengharap yang lebih baik atau rasa macam benda/orang tu xpenting sangat?

seriously, aku memang nak lebih hargai apa yang aku sekarang,
mak abah,siblings,kawan2..
dan kalau ada jodoh,my betterhalf-to-be

peringatan untuk diri sendiri & sesapa yang rasa belum nak hargai HARTA yang ada skrg :)


block lah nak block aku,xeffect aku pun untuk pengetahuan anda. :) its just make me wanna say *whatthe..* it's either you think i'll take urs(no,for sure,insyaAllah) or you dont blieve that person. as simple as that. :) you decide 

October 22, 2011

0.01% about fadilalias ♥3

aku seorang yang sangat takut dengan kilat.

bila nampak kilat,aku ber'tendency' untuk buang segala benda yang aku pegang waktu tu -_-")

kadang2 kalau kilat terlampau dasyat macam minggu lepas,boleh buat aku qeyau (menangis) sebab terlampau takut.tengokla gedik xgedik aku ni.tapi aku bukan saja2 nak gedik, T_T
sah2 lambat g kelas.




kecewa,td join marathon tapi x consistant lari T_T tu la,da bnyak hari skip jogging

October 16, 2011

kalau xdengar xsemestinya PEKAK

this a sad story.for me

kenapa sejak akhir2 ni barang2 aku semua nak rosak?
haritu laptop,motherboard rosak.beratus ratus kena bayar,xmau aku.tapi dah antaq p KL.kak aku na bg bakal abg ipar tolong tengokkan katanya,muntah2 jap.

yang latest,telefon bimbit kesayangan aku pulak buat hal.mengada-ngada.
baru 2 tahun dengan aku,dah macam2 jadi,dah mcm boifren pulak,haha.
semalam semngat call mak sebab nak cerita dah p bengkel pengurusan jenazah.yg tu nanti update lain.
kredit xsampai singgit pun tapi sempatla nak cakap2 sikit.
bila dah call,bunti "tutt..tutt..." tu aku xdengar,bila aku tengok,masa dah jalan,means mak aku dah angkat la kan, pantas jugak mak aku angkat.
tapi sepatah apa pun aku xdengar,banyak kali jugak try,mak aku pun call balik,tapi still xdengar apa2

dok bebel bebel bilik kat roomate . macam2 reason dia bagi kat aku.
na cakap line x ok,xmungkin.wlpn aku dekat kampung,tapi line xdakla teruk sgt.
last2 aku try call dia.

konklusi : telefon bimbit rosak
               aku ja xdapat dengar orang cakap,orang lain boleh dengar aku cakap.T_T memangla,buka fon depa yg rosak
               CONFIRM bukan sebab aku yang PEKAK

kerosakan yang pernah dicatat
- asyik terOFF sndiri,dekat 3 bulan dok ulang alik p kedai tu sampai aku nak mengamuk,baru settle.
- ribbon rosak,melayang 70hengget
-screen da macam kena scratch,kena hempap benda berat.aku la benda berat tuu

dulu aku beli fon tu sbb warna PINK,pastu ada corak comey.dpt 4G memory card tapi skrg 1G ja pun aku guna.ada WIFI.
tapi orang xpandang dah semua tuu.aku pun malas nak pandang,haha.skrg kan semua nak tukar guna fon yang butang banyak mcm laptop tu,xpun yang butang 1 tu..
aku pun dah terpengaruh bila kak aku bawak balik yang 1 button tu,nak jugak,tapi xmampu.

biarla aku setia dengan fon lama ni.
tadi pagi aku try pun still xok.bila aku on loudspeaker dapat la dengar suara org.
maksudnya lepas ni bila aku cakap fon,satu duania boleh dengar,xpayah pulun2 nak masuk bawah selimut lagi dah.-_- *melampau gila 1 dumia boleh dengar
aku dah xnk p check kat kedai,xsanggup nak dengar dia cakap " kalau nak baiki ni _ _ _ ratus ringgit".bye


yg ni la.yg ni la.kengkonon comel la tu.xpunnnnnn
image:google

October 13, 2011

merajuk pun boleh bawak maut taw sekarang.

nak share satu berita kampung sebelah kampung aku.xsangka sebenarnya.terkejut bila call mak 2hari lepas,mak bagitaw ngah zen(panggilan aku dekat arwah) dah meninggal.aku dapat taw lambat sikit sebab mak xdak kredit nak kol.ada jugak la bau2 bacang dengan family aku.
last aku tengok arwah masa bulan puasa hari tu sebab dia datang ambik sireh kot dekat rumah aku dengan wife dia.xsangka pulak merajuk boleh jadi penyebab dia mati.huhu
mak cakap masuk metro.kalau metro mmg aku xbeli la.
so aku godek2 kat metroonline sebab nak baca apa yang jadi.

hati orang tua sangat sensitif kan.
sampai xnak balik rumah.takutnya,menyesal xsudah kalau aku jadi anak dia yang dia merajuk tu T_T

ada satu ayat tu mak aku bagitaw,sebelum dia keluar,dia ada bagitaw wife dia
"hari ni keluar,xkan balik dah sampai bila-bila"
memang dia xkan balik dah pun.wuwu.

nak baca berita penuh ,KLIK SINI

al-Fatihah untuk arwah.semoga ditempatkan dikalangan hambaNya yang beriman.amin.
semoga dia dah ampunkan anak dia.sebab sebenar pun belum muktamad,mungkin dia meninggal sebab lain.

October 12, 2011

xsedar diri punya orang !

bila aku kena study,aku buat macam yang dalam pie chart tu ka?
dah lama xstudy,so dah lupa apa aku buat bila kena study,hihi
jumpa masa jalan2 kat tumblr td
aku orang macam ni ka?
bhahaha.teruk gila.patotla result semua BAGUS sangat. :(
ish3, sedarlah wahai fadila !

macam MELAMPAU sangat ja percentage ni.. -_-

October 3, 2011

lidah bercabang tu apa?

definisi lidah bercabang setelah aku godek2 di internet untuk memastikan aku xsalah tafsir.

 tidak boleh dipercayai.


aku benci orang yang lidah dia bercabang ni.aku benci.baru ja post xbaik benci kat entry sebelum ni kan.tapi aku tetap nak cakap yang aku benci.

September 28, 2011

[ c i n t a & b e n c i ]





bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu


reff:
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa


apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi


tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff
woo ooo ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci


sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa


p/s : in love with this song lately :)
       jangan susah2 nak benci,xbaik :P lagipun mmg xboleh kan




September 16, 2011

Jodoh itu,ketentuan Allah

ada sesapa yang baru putus cinta ?
ada sesapa yang down sebab xpunya kekasih? *acewah
walaupun jawapan aku TIDAK untuk soalan pertama, tapi malangnya jawapan aku YA untuk soalan kedua.walaupun tak sepatutnya aku rasa macam tu, tapi aku nak jujur ja kat sini. so dah taw la kan apa yang aku rasa?

tapi tu sebelum aku tonton ketika cinta bertasbih.memang movie ni dah lama tapi aku baru habis tengok.
cuti sem hari tu ada kat channel pelangi kat astro tapi aku xpernah sempat tengok sampai habis sebab selalu ada benda nak kena buat,xpun bila sampai part 2,dah nak waktu berbuka. bila dah balik utm,aku dapat tengok sampai habis.tadi buka kat youtube,nasib baik ada yg full version.

Ya Allah,cerita tu memang buat aku menangis.bukan sebab sedih tapi sebab terharu dengan reaksi untuk setiap ketentuan Allah yang diterima. tentang kematian,jodoh.

memang kita dah taw kan yang jodoh semua tu ditentukan Allah tapi still sedih-sedih kan bila bercinta,harap berkekalan tapi tengah jalan,putus. tapi ingatlah, Allah tidak akan memberi kita musibah melainkan ada hikmah disebaliknya. peringatan untuk diri sendiri jugak. 

kat bawah ada link,tengokla movie ni kalau belum tengok, insyaAllah boleh bantu dapat kekuatan :)
yang tengah hangat bercinta pun tengokla,boleh dapat panduan :)


keep praying :)

Aidilfitri ♥ day 1&2

baru tergerak hati nak update entry gambar hari raya sebab BOSAN :)
hari raya pertama berlangsung di rumah sendiri
hari raya kedua pulak bertandang ke rumah tok 
raya biasa2 saja,xberapa nak sakan sangat,baju raya pun xdak,first time,pelik pulak tetiba xdak perasaan.lol

abah,cucu dan anak :)

:)

rumah tok

tonggek pagi raya

si comel bertudung


dayana batrisya


 ♥ mak lang ila + batrisya  ♥

September 13, 2011

macam perangai budak tadika !

memang
perangai aku dah lebih kurang macam budak tadika dah
tapi bersebabbbb..
sedih teramat bila nak balik utm tapi dua2 orang penting,mak dengan abah xdak.
aku nak macam p tadika tu la,ada mak@abah hantar,salam2,lepas tu tunggu aku masuk,lepastu lambai2.
tapi xdapat...T_T


semua start ganggu emosi aku buat aku menangis sampai lebam,merah2 mata bila kak aku yang secong tu call.
dia cakap abah aku bagitaw mak aku xboleh balik sebab banjir.aku dah start sob2 dah..
aku tacink lagi sebab dok fikir awat abah xbagitaw aku sendiri,rupan-rupanya number fon aku dah xdak dalam fon abah aku sebab dah tukar sim kad.kak aku cakap abah pesan suruh aku call dia balik.
tapi sebelum call,aku dah siap meraung2 dalam selimut sebab xnak adik aku dengar.
dah tarik nafas dalam2,bagi tenang diri jap,aku call abah.
abah pun xdapat balik.dah habis cakap dengan abah,aku lagi xboleh tahan,terus ambik towel masuk bilik air,menangis puas2.
bila masuk bilik,tengok ada miskol number pelik,mesti mak aku yang call tapi xsempat angkat.sob2 lagii.. T_T


fyi,mak aku p thailand,makan kenduri rumah tok cik aku,kat sana banjir,jalan tutup,xdapat balik,mak aku bertolak since sabtu petang lagii..aku dapat taw 3jam sebelum bertolak balik utm
bayangkan,sepatutnya mak aku smpai dlam tengahari camtu tapi xsampai2,dok tunggu punya tunggu tapi xdpat balik,mmg laju la air mata nak keluar..
abah pulak p jual buah cempedak,sekarang kan musim lagi,belambak kat dusun tu,kalau xhabis sapa nak makan.


terpaksa mintak sepupu yang hantarkan.
bila tengok kat stesyen,mak ayah orang lain ada,lagi sedih.
wlaupun aku dah sampai utm,mak aku pun dah selamat sampai rumah petang tadi,tapi dok taip ni pun boleh buat aku menangis lagii.sedih kot xdapat nak salam,nak tengok,memangla bukan aku p oversea yang lagi jauh tuu tapi lain la rasa,xfaham sudah T_T
nasib baik ada sorang kawan tu yang buat aku okay,walaupun dia xcakap something yang orang dlam keadaan aku harapkan tapi dia berjaya buat aku berhenti menangis dan xfikir sangat masa tu.tu yg penting.
xmau dah rasa macam ni !



p/s : kalau aku dah buat @ berkelakuan pelik semacam,there must be something,bukan aku saja2 nak sakitkan hati orang. 

August 27, 2011

سلامت هاري راي عيدالفطري

assalamualaikum..

wah..dah nak raya laa!
sebelum ni aku dah cakap,tahun ni aku xbalik kampung sebab memang dah ada kat kampung since 1st day puasa
awalnya ingat nak post mlm raya tu tapi nanti xdak orang sempat baca pulak sebab dah busy masing2,ada pulak yg xsempat nak jawab bila aku minx maaf nanti,lol
xnak cakap banyak2,. dah nak start ni ,start mintak maaf,wiwi

di kesempatan ini, saya,fadila binti alias mewakili diri sendiri,bakal suami,bakal anak2,dan familia terchenta nak memohon maaf kepada semua yang mengenali kami,atas semua salah dan silap yang langsung ataupun xlangsung ataupun yang sama waktu dengannya. maafkan ye .ringkas tapi ikhlas

jemputlah datang beraya ke rumah, dialu-alukan.. insyaAllah hari raya pertama macam biasa,mak buat nasi.
memang aku sendiri looking forward for this.menu yang ada insyaAllah

♥ sotong gulai mamak ! sllunya abah beli sotong yang besar2,mmg nikmat
♥ daging masak hitam.meleleh
♥ ayam masak merah.limited
♥ pulut+cempedak+susu lembu segar
♥ spaggeti. ni aku punya part,hihi

jemput mai no ! selamat hari raya sekali lagi ! maaf zahir dan batin :)

btw, selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-54 jugak 31 ogos ni. i  malaysia





August 26, 2011

simple conversation with a lil girl

me  ♥ tahun ni nak raya dengan sapa?nak raya dengan ayah atau nak raya dengan mama?

lil girl  ♥ nak raya dengan ayah,nak raya dengan mama,nak dua2.


i'm shocked after heard her answer.
she's such a small girl,still in kndergarden .  although her answer wasnt in the
 choices that i gave to her, dont you think she's smart?.
she's not guilty at all. but the effect is on her. *sigh

August 19, 2011

♥ wanita punya satu cinta ♥

Assalamualaikum..
jalan-jalan kat tumblr jumpa yg kat bawah ni,*manis*,ada mkna disebalik 









p/s : aku dah berubah.sekarang aku orang paling awal sudah makan.selera hilang.macam orang putus cinta pulak,padahal xbcintan cintun pun,pelik  -_- 
      : internet sgtlah slow mcm yg pernah dsebut sebelum ini,harap maklum,blogwalking pun mnyeksakan,apatah lagi mengomen *sigh

August 15, 2011

Layakkah berkahwin?

assalamualaikum

persoalan ni aku terfikir masa berbuka dengan shafiq,izzati and some other new frens.
masa tu makan kat satu kedai seafood nih,tepi laut,
sambil tunggu nak berbuka,orag yang kat kedai lalu lalang nak serve makanan la kan.boleh agak x apa yang aku nampak?

seorang lelaki yang menyerupai perempuan

seorang perempuan yang menyerupai lelaki

masa tu aku tergelak sebab aku boleh nampak dua orang yang macam tu sekaligus.
aku tawla,depa pun xminx nak jadi macam tu,bukan salah depa 100%

lepas tu aku terfikir,kalau dah depa jadi macam tu,boleh x depa kahwin?
sebab yang tu mmg sah2 lain2 jantina.ni in case kalau masing2 mau la kan.
dan confirm boleh dapat anak,
tapi yang lelaki dianggap(perempuan) tu yang akan pregnant,
dan perempuan dianggap(lelaki) yang kena lafaz akad nanti.
BOLEHkah dan jika boleh, SANGGUPkah?

hehe,rasa lucu pulak sebab aku boleh dok fikir sampai macam tu,ni gara2 xdak benda nak buat sebelum tunggu azan + nak overcome rasa awkward dengan kawan baru,haha


p/s : hari aku terrr mencarut.sumpah aku xtaw benda yang aku sebut tu sebenarnya perkataan yang digunakan untuk maki hamun.astaghfirullahalazim..

August 7, 2011

Ramadhan al-mubarak

As-salam ! Hye3!
N0w @h0spital,bwak t0k ambil ubat,ramai 0rg baq ang,
Dpt wifi,s0 gna la chance ni,wee

Hari ni dah hari ke7 puasa,tp aku baru nak p0st ckp selamat sbb digi tu tipu ja,cakap bersamamu dimana jua,tp sl0w mcm siput ja.salahkan digi,muahaha.
Padahal aku kat kg,mmg laa lemm..
S0,sempena bulan mulia ni,fadila na wish selamat menunaikan ibadah puasa untuk semua umat islam.nak m0h0n maaf untuk semua yg aku pernah buat salah.salam sayang.cewah.

Dah hari ke7 ni,yg aku dpt detect tentang diri aku ni ialah aku antara 0rg paling awal bbuka dan aku adalah 0rg plg last sudah makan.harap maklum.
Tapi skrg aku rajin bangun sahur,gud girl,hehe.

July 29, 2011

fadilalias' internship story ♥ 3


see my happy face?
kebulatan pipi jelas kelihatan
this picture taken after we finished our presentation.
alhamdulillah,everything works well.
done with project presentation means what?
means i finished with my 10 weeks industrial training.
:)  

p/s    this is not my last entry on my internship story
         mengantuk sangat,letih..nanti sambung lagi...nytezZZZzzz