December 19, 2011

lelaki mencari guna mata,perempuan mencari guna telinga

assalamualaikum..

pernah dengar ayat ni?
aku pernah dengar baru-baru ni drpd sorang super senior aku masa kat maktab
kenal pun dekat fb sja.
bersembang macam dah lama kenal.
satu hari tu,dia ada cakap kat aku,jangan mudah fall for someone.
sebab dia taw,perempuan ni mencari guna telinga.
means, kalau hari2 lelaki call n masej yang manis2 sja, xlama lepas tu mesti akan terlekat dan terjatuh hati
dan bila dah tengok lelaki tu depan mata,xkisahla gemok ka, pendek sikit ka,gelap ka or apa2 jalah,
mesti sanggup ja terima.
tapi dia cakap,lelaki selalunya cari guna mata
pantang tengok perempuan cantik sikt,mulalah hati nak terusik dan nak mengusik.

bila fikir balik,ada jugak betulnya sikit2 apa yang dia cakap tu
haha,xpernah terfikir pulak

so,para lelaki,janganlah hanya pandai berkata-kata sebab nak memikat hati wanita
sebab hati dan perasaan wanita sangat mudah disentuh.
jangan buka langkah kalau xberniat nak serius dan membawanya ke syurga
wanita PRICELESS tahu? :)

3 comments:

IQ = Iez Qis said...

like3...like3....

a's said...

sobs! so true

iela_fadila alias said...

@ IQ = Iez Qis

kan izyan, xtly, perempuan xdalah memilih sangat kan

@a's

kan. kita kena kuat,jgn mudah terpedaya,hihi