November 22, 2011

kenapa semangat study aku xsama macam semangat aku nak sampai puncak kalau daki gunung??

sorry for the 'quite' long title :)

back to title lah,kenapa eh?
kalau aku ikut program untuk mendaki gunung,semangat aku nak sampai puncak tu buat aku sanggup cuba redah apa ja yang ada kat depan,even kena panjat2 balak2 yg besar,panjat batu yang licin,lalu dekat curam. walaupun aku xpernah buat semua tu,tapi aku ada hati nak try dulu sebab aku nak sampai puncak macam orang lain sebab time tu memang aim puncak.

semua tu kiranya macam obstacle la kan bagi aku.walaupun dalam hati aku takut macam gila, ataupun xyakin tapi no matter what dalam hati aku,aku kena jugak lepas.voleh kata ketegaq(degil) la jugak time tu.

tapi,sedih bila waktu study,aku xsesemangat macam aku naik gunung.aku cepat give up. memang sama macam aku naik gunung,banayk halangan tapi bila 1st time try, kalau xboleh aku dah bebai xnak try dah.perangai huduh,wuwu T_T

how I wish aku dapat semangat yang sama macam tu. xsia2 rupanya aku naik gunung sebelum ni.dapat jugak buat aku sedar sikit2 kalau kita nak something,kalau kita betul2 usaha,dengan izin Allah,kita boleh dpat.amin.

ni masa naik gunung bunga buah,kat pahang.aku yang pakai tudung hijau yg semangat pelik tuu.-_-"



 p/s : tadi annual grand meeting src(student recreation club) utm.bila tengok montaj program2 sebelum ni,rasa rindu pulak nak naik gunung dengan have fun ramai2 atas puncak . rinduu :'(

6 comments:

IQ = Iez Qis said...

waaa..rindunye tengok gambar bunga buah, sbb saiful ad skli...hehehehehe~~~~

IQ = Iez Qis said...

sorry sbb xdpat nk adakan progrm gunung sgt, jom kiter naik batu puteh iela! kembalikan memori lama~ kan?

iela_fadila alias said...

izyan,hehe,rindu kan? acehh..yela,dia dsamping org tsayang :P

eh,xpa.. km pun xpat na join sgt xtvt sem ni.n sem ni mmg xnek gng kot..xdpt na bg komitmen.. uhuu..

atiqah said...

ilaaa,,,,

ko post psl gunung ni,buat aku lagi rindu la kat gunung.wuwu,, :'(

atiqah said...

ok,,nak try jwb persoalan ko.

1. klo time naik gunung tu,semangat ade,kegembiraan tu pon ade.sbb kite minat,sbb kite ade target.kite tau ape y kite nak capai.kan?

2. klo g xpdc tu,da terjebak,kene la tros n habiskan.nak patah balik?nak stay?,,tahu ke?berani ke?diorg bagi pulak!haha

*ok,jom try apply y ke dua2 ni dlm study

iela_fadila alias said...

ko rindu jugak kan?
tapi bila tah ak na nek lgi,skg macam x,aku mcm xdak jodoh ngn gng ja,haha
brg2 pun da rosak n hilang.

haa,jomla apply,ko try dlu,ak na tgk,hihi