October 16, 2011

kalau xdengar xsemestinya PEKAK

this a sad story.for me

kenapa sejak akhir2 ni barang2 aku semua nak rosak?
haritu laptop,motherboard rosak.beratus ratus kena bayar,xmau aku.tapi dah antaq p KL.kak aku na bg bakal abg ipar tolong tengokkan katanya,muntah2 jap.

yang latest,telefon bimbit kesayangan aku pulak buat hal.mengada-ngada.
baru 2 tahun dengan aku,dah macam2 jadi,dah mcm boifren pulak,haha.
semalam semngat call mak sebab nak cerita dah p bengkel pengurusan jenazah.yg tu nanti update lain.
kredit xsampai singgit pun tapi sempatla nak cakap2 sikit.
bila dah call,bunti "tutt..tutt..." tu aku xdengar,bila aku tengok,masa dah jalan,means mak aku dah angkat la kan, pantas jugak mak aku angkat.
tapi sepatah apa pun aku xdengar,banyak kali jugak try,mak aku pun call balik,tapi still xdengar apa2

dok bebel bebel bilik kat roomate . macam2 reason dia bagi kat aku.
na cakap line x ok,xmungkin.wlpn aku dekat kampung,tapi line xdakla teruk sgt.
last2 aku try call dia.

konklusi : telefon bimbit rosak
               aku ja xdapat dengar orang cakap,orang lain boleh dengar aku cakap.T_T memangla,buka fon depa yg rosak
               CONFIRM bukan sebab aku yang PEKAK

kerosakan yang pernah dicatat
- asyik terOFF sndiri,dekat 3 bulan dok ulang alik p kedai tu sampai aku nak mengamuk,baru settle.
- ribbon rosak,melayang 70hengget
-screen da macam kena scratch,kena hempap benda berat.aku la benda berat tuu

dulu aku beli fon tu sbb warna PINK,pastu ada corak comey.dpt 4G memory card tapi skrg 1G ja pun aku guna.ada WIFI.
tapi orang xpandang dah semua tuu.aku pun malas nak pandang,haha.skrg kan semua nak tukar guna fon yang butang banyak mcm laptop tu,xpun yang butang 1 tu..
aku pun dah terpengaruh bila kak aku bawak balik yang 1 button tu,nak jugak,tapi xmampu.

biarla aku setia dengan fon lama ni.
tadi pagi aku try pun still xok.bila aku on loudspeaker dapat la dengar suara org.
maksudnya lepas ni bila aku cakap fon,satu duania boleh dengar,xpayah pulun2 nak masuk bawah selimut lagi dah.-_- *melampau gila 1 dumia boleh dengar
aku dah xnk p check kat kedai,xsanggup nak dengar dia cakap " kalau nak baiki ni _ _ _ ratus ringgit".bye


yg ni la.yg ni la.kengkonon comel la tu.xpunnnnnn
image:google

6 comments:

Anyyss Shuhaimi said...

ha..mcm saya gak la.fon terpadam masa call mak.ble dah tukar touch screen,bley gayut dgn mak lama2..hehe :)

IQ = Iez Qis said...

da frust dengan hp...berjenis-jenis..bermodel-model...at last...

nokia torchlight jugak peneman sekarang....

tunggu da kerja kot baru ada hp cggih~ huuu~

iela_fadila alias said...

@anis

xmampu lgila anis nak tukar,,sob2 :(

iela_fadila alias said...

@izyan

tu la,klu fon dah nazak sgt t pun nak guna nokia torchlight gak,hihi

azack said...

tipikal sony ericsson..
huhu..
jom sme2 kte bli nset bru..

iela_fadila alias said...

@az

da beli da.nokia torch,haha