April 19, 2011

kelemahan fadilalias sewaktu memandu

assalamualaikum..

baru bangun tido,bukan tido dari semalam xbangun2 ok.tadi lepas layan kuch kuch hota hai,nangis2,terasa ngantuk pulak.hehe.first time tengok cita 2 sampai habis.sebelum ni,kalau ada orang cita atau sebut pasal cita tu,aku senyap ja,xboleh nak masuk campur.hihik.sekarang da boleh !

ok,berbalik kepada tujuan asal,acewah.kelemahan aku tu, 

SUSAH NAK INGAT JALAN
dari masa aku dapat lesen,sampailah sekarang,lagi beberapa bulan lagi aku akan mendapat lesen COMPETENT*lagi stgh taun sbnrnya,hehe.sedih betul.aku ni kira selalu la jugak drive kat johor dengan kedah.tapi bila kat kawasan bandar ja,aku mesti lost,kena ada orang tlong bagitawu kiri kanan.sampai bila nak macam tu :( dekat selangor pun aku pernah bawak tapi most of the times, orang yang bawak.tapi selalu ikut jalan yang sama ja, kenapa aku xboleh nak ingat jugak.amir bawu sekali pergi umah kak aku kat klang and sg buloh tu pun dah ingat jalan, jeles.

CEPAT GELABAH
tapi nak dibandingkan dengan dulu, sekarang dah ok sikit.dudlu kalau aku drive mesti mulut tu bising sangat."macam mana ni?macam mana ni?pastu?pastu?".sekarang dah cool..cecey..tapi kalau nak belok ka,benti ka, kalau boleh sila bagitawu 500meter sebelum.1km sbelum lagi bagus,haha.nanti kalau dah last2 minute,aku gelabah,aku dah susah nak ikut arahan.hak2.kiri kanan pun aku dah xtawu.

SELALU LUPA UNTUK TURUNKAN HANDBRAKE
nak naikkan aku ingat ja,aku punxtawu kenapa.keta abah dah berapa kali dah aku buat macam tu.nasib baik xjadi apa2,bahaya sebenarnya kan.adoi,kena buat tag ni.hari ni aku nak bocorkan satu rahsia yang aku dengan amir ja tawu sebelum ni.dia dah xboleh ugut nak bagitawu kak aku dah pasni. :P 

aku drive keta kak ak dari n9 kot smpai sg buloh sptotnya tapi ak silap masuk jalan,jadi terus sampai jalan duta.spnjang perjalanan,aku terlupa nak turunkan handbrake,patotla berat sangat.bila kak aku drive dia dah gelabah sangat3 sbb brake xberfungsi sgt.tapi aku senyap ja.xnak mengaku.dia gelabah sebab ingatkan keta tu buat hal.padahal aku.wuwu.dia siap hantar workshop lagi,sebab nak betulkan dan nak tawu punca.habisla ak kalau dia baca ni.

masa ujian memandu dengan JPJ dulu pun aku lupa turunkan handbrake.sedar lepas dah gerak 1 meter.nasib baik passed. ^_^
kalau yang ni,mesti aku xlupa kan,hehe



5 comments:

Mr.SteAltH said...

excited sangat nk drive neh. sampai lupa turun handbrake. haha :p

IQ = Iez Qis said...

tau xpe....excited tuh, bukan gelabah~ hehehe

iela_fadila alias said...

haha.yolatu..xdak maknanya..xkan nak kena test jpj pun nak excited,cuak oo..hehe

Anyyss Shuhaimi said...

yey..ada geng...sy slalu xigt jln...hee~~

iela_fadila alias said...

hehe.. geng lost ! :)