April 26, 2011

..i am once a businesswoman..

assalamualaikum..

wah.. nak perasan jap..aku rasa macam dulu masa sekolah rendah,aku dah pandai dah dok buat bisnes bagai ni.bukan main aktif lagi aku dok cari duet. banyak jugak duet yang aku dapat kumpul.lebih RM50 la jugak.masa sekolah rendah, biasa la kan, 50 tu kira dah banyak gilo. tapi SEKARANG.. -.- 
nak taw produk aku? cewah2

1. kepingan milo.haha. apa tah nak panggil. budak2 hostel faham kot. aku pun taw lepas kak aku yang dok hostel tu balik buat. ambil milo, letak dalam plastik,lpas tu lapik kain, iron milo tu bagi jadi kepingan la, then masuk peti ais nak bagi cepat keras. lepas tu aku akan pecah2kan ikut suka hati, then aku masukkan dalam plastik kecik yang aku mmg beli khas untuk jual kepingan milo tu :) 1: RM0.50
aku jahat la dulu, kawan2 tanya aku xbagitaw macam mana nak buat,so, terpaksa beli dengan aku,hehe,memang laku..weee

2. buat nama@apa saja yang anda mahu(ikut tempahan :P) yang guna kayu ais skrim  dengan benang warna2 tu. taw kan? boleh pilih nak warna apa, nak depan saja or depan belakang, kiranya nanti harga ikut tempahan yang dibuat la kan,gediksss,haha. tapi memang laku jugak yang ni pun,dapat sambutan,cecey.tipa kali nmpak kayu ais krim ja apa lagi,mulakan operasi la. :) lumayan jugak hasil untuk produk ni,hehe

3. aku buat gelang, guna benang yang warna warni tu jugak, boleh pilih jugak tapi ada yang aku sendiri pilih warna,so kalau rasa nak tu, boleh la beli. average harga RM1.ada yang aku letak manik,so,mahal sikit la kan,hehe,mana aku belajar tah kecik2 dulu buat macam tu. kalau xmau gelang tapi nak buat gantung2 pun boleh jugak. aku bukan jual kat kawan saja,aku suruh adik aku promote kat kawan2 dia. bertambahla tempahan :P

4. xkesampaian.. aku belajar mengait..tapi xsmpat habis belajar,so, xterhasillah produk,hakhakhak geli

kalau ingat2 balik,dulu pandai pulak aku cari duet tambahan wlaupun bnda2 yag aku guna tu bnda2 yang ada kat rumah,hehe. tapi sekarang ni, aku pandaikan habiskan duit ja,huhu.apa nak jadi..
walaupun aku student chem engine tapi dalam hati ni ada gak niat nak jadi businesswoman :)

3 comments:

remySunbae said...

nak 1 sbagai adiah...hehehe

IQ = Iez Qis said...

nak jugak 1 sbgai adiah jugak! hehehe~~

iela_fadila alias said...

RS & IQ _ hhaha.dah pemalas dah ni..cna nak buat..hak2