June 29, 2012

trip to Temasik aka Singapura


assalamualaikum.
terasa hebat hari ni sebab berjaya mengupdate beloggg yg dah macam kesian xdak entry baru.hoho
banyak benda yang jadi few weeks ago tapi xsempat nak catat semua.
semua sebab kemalasan, kesuntukan, ketidakkesempatanan.banyak lagilah kekangan.*pakar bm*

satu benda yang aku rasa nak story hari ni pasal aku punya 1 day trip ke singapura.
dah 4tahun lebih stay dekat johor, lalu lalang dekat situ boleh nampak singapura dekat seberang tapi xpernah jejak kaki dekat situ.
makanya, dah buat wishlist sebelum tinggalkan utm.
salah satunya nak travel ke singapore sendiri. xnak ikut mana2 agent.
kalau ikutkan belambak trip tiap2 minggu dekat utm tu yang bawak g singapore
tapi aku ada pernah cakap dengan tqa xnak ikut trip macam tu sebab nanti terikat dengan jadual segala.
kena ikut ja mana yang depan nak g. xbest dan xbebas.dia pun sama, nak travel sndri.

kami 4 orang saja yang g. aku, tqa , bibie dengan az.
patutnya ada lagi tapi masing2 ada hal, so tinggal kami 4 orang ja.
disebabkan dah tgh bulanwaktu tu n hujung sem. masing2 mmg poket kering
kami budget rm50/person. dapat $20.
lepastu prepare $8 untuk apa2 emergency.
makanan semua kami bawak sendiri saja.so, jimat. kat sana mahal kan.
tapi km ada jugak beli air sebab bawak sikit sja.air mineral pun dah rm2lebih.

not bad la, tqa awal2 dah study dah jalan n tempat2 yang kena pergi.
tu mmg kelebihan dia, sbb tu dia dapat kerja planning engineer,hee
aku mmg tingtong kalau tgk map.
uss confirm la xmasuk. lari bdget la kalau masuk.haha
km g sentosa, chinatown,lagi mana eh. xingat sgt nama tempat.

passport semua xperlu nak risau dah sebab dah buat masa nak g bandung hari tu
so xpayah nak dapatkan border pass semua tu.
penat jalan sampai sakit kaki.
tapi happy sebab dapaty travel sesama.next target, uss kalau dah ada duit nanti. haha

gonna miss those moments. walaupun sehari saja tapi puas dan perasaan ada kat malaysia tetap lagi best.
aku rasa sebab budget kot, so semua barang terasa mahal.haha
xdak gambar sebab semua dekat tqa, aku xsempat ambik pun.

1 comment: