December 9, 2010

utmbloggers


Salam. utmbloggers.com telah agak lama ditubuhkan iaitu tidak sampai 2 bulan.Hehehe..lama ke? Tapi,kalau korang pernah pergi ke main site utmbloggers.com, saya pasti anda tidak rasa yang blog ini hanya baru berusia tidak sampai 2 bulan. Tahniah buat admin utmbloggers.com.Tahniah jugak kepada semua pelajar UTM khasnya kerana anda mempunyai 1 platform baru untuk bersama2 berkongsi cita rasa bersama bloggers yang lain tidak mengenal mantan, senior, junior, masters, Phd mahupun Prof. Kita semua adalah keluaran daripada UTM.1 UTM 1 Malaysia. Hahaha. Tapi perlu ingat, tidak semestinya anda adalah pelajar UTM baru dapat join blog ini. Tetapi, blog ini dibuka untuk semua bloggers di seluruh dunia.

Apa yang bestnya utmbloggers ni?

Antara benda yang saya rasa best adalah seperti menambahkan trafik dan visitor anda,anda dapat tengok tv secara online, radio secara online, download, emi( entry minggu ini) , peluang business, beli ticket online dan macam2 lagi..

Kepada yang suka mendownload, Utmbloggers.com menyediakan ruang untuk anda mendownload sebanyak mungkin yang akan diupdate dari masa ke semasa. Dari segi download pulak, pihak utmbloggers.com telah membahagikan kepada movies, majalah, e-book dan juga software.Memang menarik la..Rugi kalau nama je kaki download tapi tak singgah sini..

Bagaimana utmbloggers.com dapat menambahkan pengunjung dan trafik ke blog anda?

Senang saja..untuk makluman anda, utmbloggers.com ini menyediakan 1 segmen iaitu emi( entri minggu ini). EMi akan dipilih sendiri oleh admin bedasarkan beberapa kriteria antaraya entry tersebut mestilah menarik dan berinformasi. EMI hanya dipilih dikalangan mereka yang telah mempunyai tempat di utmbloggers bloglist. EMI juga akan copy paste enrty anda dan sambungan cerita akan disalurkan terus kepada blog anda untuk bacaan seterusnya.

Kenapa semangat sangat saya promote utmbloggers.com ni?

Pertama sekali sebab saya adalah warga utm..hehehe..yang ke 2 nya, saya telah diberi kepercayaan daripada admin utmbloggers.com untuk mempromosikan utmbloggers.com kepada seluruh Malaysia..Kalau adana merupaka UTM student, mahupun mana2 student, dan berminat unutk kongsikan maklumat ini kepada rakan anda, anda dibenarkan untuk copy paste enty ini..

Sebarang update dari pihak utmbloggers boleh layari laman sesawang nya, fan page facebook dan juga twitter.

Pihak utm bloggers ini dalam proses menambah baikkan blognya kepada satu tahap yang boleh dibanggakan.InsyAllah..saya mendoakan supaya utmbloggers.com mencapai misi dan visinya yang tersendiri.

Makluman terkini dari admin utmbloggers:

1- Ruang iklan percuma masih dibuka. Terhad kepada blog individu. Blog business digalakkan untuk menempah ruang percuma. sebarang masalah hubungi utmbloggers@gmail.com

2- Pelancarann secara rasmi akan berlangsung dalam masa terdekat.

3- Baju utmbloggers edisi pertama akan mula untuk mengambil tempahan pada pertengahan bulan ini.

4- utmbloggers button telah disediakan dan boleh diletakkan di blog anda mengikut saiz yang anda mahukan.


5- Cadangan Gathering pertama gengbloggers.com telah berjaya sampai ke pihak admin dan didalam proses peringkat terakhir.

6- sebarang aduan/cadangan boleh email terus kepada utmbloggers@gmail.com

copied from and credit to nabil potter

3 comments:

hamzah ian said...

gua nak masuk leh?

iela_fadila alias said...

suma utm blogger boley!.. :)
utm stdent eh?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

first time ziarah kat sini.. btw, just have fun okee?