December 3, 2010

OMG! i'm a mother?

hai!
wuaa..da lama xon9,arini nak on9 puas2.aku sekarang kat rumah kakak aku kat sg buloh.aku stay sini sampai tengah bulan nanti kot sebab mak aku nak dtg sini nanti,so membazir ja nak ulang-alik banyak kali.
ok,memang aku rasa dah macam ibu dah since 2 hari lepas sebab aku kena jaga anak sedara aku yg sorang tu.dayana batrisya.ibu dia kerja sampai pkul10 pastu ayah dia pulak busy dengan MAHA 2010.kalau aku xda,kak aku hantar kat pengasuh ja.dah aku kat sini,boring ja sorang2,baik aku jaga dia kan.


ni la budaknya,comel kan?kan?

wah,uji kesabaran betol taw jadi ibu ni.macam2 kena buat
mandikan anak,before tu kena prepare air dulu,xkan pagi2 nak bagi anak mandi air sejuk kan
buatkan nestum untuk anak,then suapkan dia.
kena basuhkan berak anak.kes dayana ni,lepas minum @ makan,dia mesti berak :P
kena dodoikan anak sampai dia tido betol2.
anak dah tido baru boleh masak,mandi,solat,makan..
kena buat kerja cepat2 sebab takot nanti anak jaga dah xsempat.
kadang2 anak ni,kita baru ja lepas tukar lampin then nak pakai yg baru,tetiba dia kencing lagi.sabar ye
kadang2 anak lapar,xboleh tinggal sekejap pun,mesti nak nangis,kena la dukung dan buat susu sambil melayan dia di dapur.
ada jugak anak yang senang terjaga time tdo,so get ready la dengan nyanyian merdu anda supaya si manja tertidur semula.

banyak lagi kot hal2 pasal baby ni,tapi ni ja yang aku ingat dan sempat rasa.
agak mencabar sebab aku sorang2 ja,xda sapa boleh tolong.kat rumah sebelum ada jugak kena jaga budak kecik comey ni tapi ada mak@adik@kak yang tolong kalau ada apa2.tapi aku xkisah,quite a nice experience.mother ja ada,fathernya xda,hehe.
baru aku rasa,mesti susah mak ak jaga aku masa aku kecik2 dulu.terima kasih mak!

btw,last tuesday aku pergi jalan2 kat melaka dengan beliau yang saya cinta.had so much fun dengan kamu sayang!terima kasih jugak! i.l.o.v.e.u


7 comments:

Nailofarhazirah said...

Practice k!

iela_fadila alias said...

haha..tu la,tp arni xdak,kak ak ntar kat pngasuh cz klu x kita kan na kuar,tp xjd,:( kak ak da bgtaw pngasuh,so ntar jela..

Hasnida Sidek said...

OMG itu yang saya rasa masa jaga anak buah saya. =)

iela_fadila alias said...

hehe..has
preparation.. :P

~bling-bling~ said...

sewonoknyer dah practice skang!!!t sure leyh jd ibu yg pnyayang!! dah nampak bakat di situ..:) got 5 starz from me!!!:)

iela_fadila alias said...

hehe..
wah..srius??
yay!tenkiu..

tqa~ said...

waa,,bley gnti bibie
jd ibu kami..haha

btw,jao sey jln smpi mlake..
xbwk anak skali k??hehe