April 20, 2012

trip to bandung ♥1

assalamualaikum.

disebabkan malam ni aku malas nak buat apa2,semua orang ada discussion pd n ada yang ada test. so decide nak update sal trip aku ke bandung.


ni kami semua. puteri2 :)

trip ni involve 12 orang termasuk dr noraini, lecturer km. at first 15 org tp ada yg tarik diri atas sebab2 tertentu,hee. trip km 6 hari. lama kan. sampai naik rindu kat malaysia,haha.padahal xjauh mana pun.
kami bertolak 7hb malam dari lcct, balik malaysia 13hb malam.


airport Bandung

kami stay dekat Hotel Bukit Dago. bolehla dengan servis hotel ni walaupun aku asyik call receptionist.haha. aku ni banyak songeh.biarlah, dah aku bayar, mestila aku nak semua okayyyyyyy sajo.hotel ni ada sediakan kupon untuk breakfast, so pagi2 xyah risau  bab makan dah.
harus diingatkan, air di sana qualitynya kurang elok. makanya, awal2 dah dipesan jgn mnum air kat kedai, mnum air botol ja, air aqua, means air mineral tu ja. kuah2 makanan pun bahaya jugak. tapi kalau g restoran yg cam okay n bersih baru berani order jus smua tu.

dalam bilik Hotel Bukit Dago


1st day- kami g tangkuban perahu. tempat ni yg bekas kawasan gunung berapi tu. bau kat situ kurang sedap sikit . bau sulphur. agak sejuk jugak,tapi disebabkan time tu ada matahari, boleh lagi tahan. cantik kat situ, excited sebab first time tgk. lepas tu kami g salah satu trademark bandung jugak. Factory Outlet Rumah Mode.
harga2 barang kat situ lebih kurang malaysia ja aku rasa. harga pun lebih kurg mcm kat padini. so aku xbeli apa2 pun.ambik gambar ja banyak kat luar tu, hehe

Rumah Mode

eh eh, tqa, tingginya aku  :P

2nd day- waahhh. ini dia hari yang banyak duit terlabur sebab kami g Pasar Baru. kat sini la barang murah2(kalau pandai cari dan tawarmenawar) . 7 tingkat kot. mmg xhabis sehari kat sini.pasr baru ni buka dr pukul 10 sampai 5petang saja. pkul 6 kat bandung dah gelap mcm pkul 9.awal2 sampai blur xtaw nak beli apa, nak cari apa sbb terlampau bnyak kedai.aku ni malas sikit nak membeli kalau crowded sgt tapi bila masa pulak xcrowded, haha.kat sini scary sikit, beg kna jaga betul2. aku jadi rimas dan takut  bila ada org dok ikut sruh beli brg depa.pandai2 la jaga diri.




Tangkuban Perahu

 ni ada sikit gambar, malas nak letak bnyak2, hehe. dah penat update, nt la update lagi :)

12 comments:

IQ = Iez Qis said...

bestnye dapat pergi bandung! asiiikkk!

iela_fadila alias said...

hehe. izyan p medan dlu kan? mmg asik, klu gratis, lagi asik ! hihi

Man said...

Salam ! Nak tanye, rate semalam kat hotel bukit dago berapa ye? Dan, booking via website mana? Sy try google website hotel ni tapi takde..

harap boleh bantu saya, tq :)

Man, KL

iela_fadila alias said...

sori, baru on9, not sure lah, tapi boleh tnya agent km ni, ni fb dia :)

https://www.facebook.com/muhammadzulfadhli.yahya

Anonymous said...

ebook download jonathan reed http://audiobookscollection.co.uk/Multiple-Classifier-Systems-6th-International-Workshop-MCS-2005-Seaside-CA-USA-June-13-15-2005-Proceedings-Lecture-Notes-in-Computer-Science-Vision-Pattern-Recognition-and-Graphics/p209519/ torrent iphone ebook [url=http://audiobookscollection.co.uk/de/Shadow-Dance/p10754/]hennepin county ebook[/url] trading for a living ebook

Anonymous said...

automated ebook delivery http://audiobooksplanet.co.uk/authors/?letter=O. top ebook desktop app [url=http://audiobooksplanet.co.uk/C-F/m16208/]purebasic ebook[/url] childrens ebook torrent

Anonymous said...

[url=http://redbrickstore.co.uk/products/diovan.htm][img]http://onlinemedistore.com/2.jpg[/img][/url]
walmart pharmacy confidentiality http://redbrickstore.co.uk/products/levitra-super-active-plus.htm find cheap no script pharmacy for darvocet [url=http://redbrickstore.co.uk/products/isoptin.htm]katsaros pharmacy hyde park[/url]
pharmacy jobs website http://redbrickstore.co.uk/products/apcalis-sx.htm best overseas pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/cleocin-gel.htm]cleocin gel[/url]
concord pharmacy atlanta http://redbrickstore.co.uk/products/lamictal.htm pharmacy no prescription norvasc [url=http://redbrickstore.co.uk/products/kamasutra-longlast-condoms.htm]prilosec pharmacy[/url]
verify pharmacy permit number http://redbrickstore.co.uk/products/coreg.htm pharmacy colleges [url=http://redbrickstore.co.uk/products/accupril.htm]accupril[/url]

Anonymous said...

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/yasmin.htm][img]http://onlinemedistore.com/5.jpg[/img][/url]
pharmacy whistler bc http://certifiedpharmacy.co.uk/products/sublingual-cialis.htm pharmacy no precription [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/nizoral.htm]faculty of pharmacy university of california san francisco[/url]
south carolina college of pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/diabecon.htm medicine shoppe pharmacy franchises [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/levlen.htm]levlen[/url]
pharmacy graphics http://certifiedpharmacy.co.uk/products/zofran.htm online pharmacy no perscriptions canada [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/categories/gums.htm]kroger pharmacy cost[/url]
orchard hills pharmacy missouri http://certifiedpharmacy.co.uk/products/bupropion.htm western new england college pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/diovan.htm]diovan[/url]

Anonymous said...

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/kytril.htm][img]http://onlinemedistore.com/3.jpg[/img][/url]
colorado pharmacy technician schools http://certifiedpharmacy.co.uk/cart.htm oklahoma pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/levitra-super-active-plus.htm]syntrop pharmacy[/url]
walgreens pharmacy colorado springs dublin http://certifiedpharmacy.co.uk/products/generic-imitrex.htm long term care pharmacy reimbursement in alberta assisted living [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/grifulvin-v.htm]grifulvin v[/url]
order consultation medication pharmacy anxiety http://certifiedpharmacy.co.uk/products/prednisone.htm holland park pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/epivir.htm]scholarships for pharmacy colleges[/url]
abuse of pharmacy drugs http://certifiedpharmacy.co.uk/categories/skin-care.htm pharmacy tech medical coding salary [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/viagra-soft-flavoured.htm]viagra soft flavoured[/url]

Anonymous said...

[url=http://englandpharmacy.co.uk/products/differin.htm][img]http://onlinemedistore.com/9.jpg[/img][/url]
pharmacy time http://englandpharmacy.co.uk/categories/gums.htm verdicts against walmart pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/seroquel.htm]bakersfield home care pharmacy[/url]
madhouse valleydale pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/ilosone.htm compounding pharmacy homewood al [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/periactin.htm]periactin[/url]
locations of omnicare pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/tretinoin-cream-0-025-.htm salary range of pharmacy technician [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/lisinopril.htm]sister pharmacy[/url]
key trend drivers in pharmacy management http://englandpharmacy.co.uk/products/zestril.htm pharmacy continuing education providers [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/tadacip.htm]tadacip[/url]

Anonymous said...

[url=http://englandpharmacy.co.uk/products/doxycycline.htm][img]http://onlinemedistore.com/5.jpg[/img][/url]
buy a pharmacy floor lamp http://englandpharmacy.co.uk/products/accupril.htm port st joe pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/topamax.htm]red cross pharmacy[/url]
board of pharmacy az http://englandpharmacy.co.uk/products/diamox.htm valium no prescription us pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/tegretol.htm]tegretol[/url]
history in pharmacy technology http://englandpharmacy.co.uk/products/nexium.htm pharmacy scams in new york city [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/clozaril.htm]jackson memorial miami pharmacy residency[/url]
pharmacy selling gu21 http://englandpharmacy.co.uk/categories/weight-loss.htm script wise pharmacy home deliveryohio [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/antabuse.htm]antabuse[/url]

Anonymous said...

dating website for married women [url=http://freeinternetdating.info/relationships/twin-soul-relationships]twin soul relationships[/url] online dating services reviews
online dating free canada http://freeinternetdating.info/bride/russ-bear-bride-small dating honolulu
dating the married true blood actor [url=http://freeinternetdating.info/singles/singles-cruises-europe]profesional men dating madison wi[/url] dating service in alaska